Gastronomi

Christian Wellendorf skal repræsentere Danmark ved Bocuse d’Or: “En drøm, der går i opfyldelse”

Danmark har fundet sin næste kandidat til verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence, Bocuse d’Or. Det blev Christian Wellendorf, køkkenchef og partner på Babette i København, der fredag løb med sejren ved det danske udtagelsesstævne i Nykøbing Falster.

Christian Wellendorf skal repræsentere Danmark ved Bocuse d’Or: “En drøm, der går i opfyldelse”
Christian Wellendorf - Foto: Mathilde Thykier

Tre stjernekokke i kamp

Tre af landets mest talentfulde kokke dystede på torvet i den sydsjællandske købstad, hvor Wellendorf imponerede dommerpanelet med sin håndtering af komplekse retter med sandart, østers og kylling. Modstanderne i konkurrencen var Kristoffer Madsen fra Molskroen og Jens Vincent fra Domæne i Herning.

Kropssprogsekspert afslører, hvordan Drew Barrymores “klæbrige” opførsel gjorde Meghan Markle utilpas

Læs også: Kropssprogsekspert afslører, hvordan Drew Barrymores “klæbrige” opførsel gjorde Meghan Markle utilpas

Stærk faglig profil

29-årige Christian Wellendorf har allerede markeret sig i både dansk og international gastronomi. Han blev udlært fra Restaurant Babette i Vordingborg i 2017 og har bl.a. arbejdet på det fynske gourmetikon Falsled Kro. Siden 2019 har han været kaptajn for Danmarks Kokkelandshold, og i dag er han køkkenchef og medejer af Babette i København.

Han har også tidligere erfaring med Bocuse d’Or: I 2019 vandt han guld som commis for Kenneth Toft Hansen og modtog samtidig prisen for Bedste Commis. I 2017 vandt han bronze ved World Skills i Abu Dhabi.

Taknemmelig og målrettet

Ved dagens konkurrence var Wellendorf flankeret af commis Gustav Spurré og coach Kristian Arlet. Og det er tydeligt, at han ser frem til den internationale udfordring.

Kursus: Jeg er utrolig stolt af at skulle repræsentere Danmark ved Bocuse d’Or-konkurrence. Det er ingen hemmelighed, at det har været en drøm længe! Det er et kæmpe privilegium at være i de rammer, som Bocuse d’Or Danmark stiller til rådighed. Der er meget få steder, hvor man kan få lov til at dygtiggøre sig så meget, så koncentreret og med så stor opbakning. Min passion for kokkekunsten er at skabe oplevelser – først og fremmest for mig selv, men også for de mennesker, der er omkring mig. Der skal også lyde en kæmpe tak til min assistent Gustav Spurré. Han var meget målrettet, ambitiøs og fokuseret og har en stor andel i, at vi vandt i dag.

Stærkt dommerpanel

Dommerpanelet bestod af nogle af de største navne i dansk gastronomi, herunder tidligere Bocuse-vindere og stjerner som Kenneth Toft-Hansen (overdommer), Francis Cardenau, Brian Mark Hansen, Rasmus Kofoed, Anita Klemensen og Thomas Herman.

Akademiet bakker op

Mette Gammicchia, formand for det danske Bocuse d’Or Akademi, glæder sig over det nye navn på holdkortet.

Kursus: Vores opgave er at synliggøre kvaliteten i dansk gastronomi og styrke madkulturen herhjemme. Vi glæder os til at få Christian med på holdet, så vi fortsat kan udbrede kendskabet til Bocuse d’Or og – forhåbentlig – blive ved med at rekruttere unge, talentfulde kokke. Det er sådan, Danmark også i fremtiden kan bevare sin position i den gastronomiske verdenselite.

Store forventninger til EM

Christian Wellendorfs første store opgave bliver Bocuse d’Or Europe i foråret 2026 – en konkurrence, hvor Danmark allerede har vundet to EM-guldmedaljer i træk. Presset og forventningerne er derfor store, men med sin erfaring og dedikation er Wellendorf klar til at løfte arven videre.

Ivan Noes og DAVA Foods præsenterer ny innovativ fødevare

Læs også: Ivan Noes og DAVA Foods præsenterer ny innovativ fødevare

Danmark på toppen: Sølv ved Bocuse d’Or

Læs også: Danmark på toppen: Sølv ved Bocuse d’Or